RedOrchestra.net — A place for fans of Red Orchestra and mods

In English

Tietoa Red Orchestrasta ja sen modifikaatioista.

Red Orchestra on 2. maailmansotaan sijoittuva ensimmäisen persoonan sotapeli. Peli julkaistiin alun perin Unreal Tournament 2004:n modiksi. Realismiin pyrkivä modi sai nimekseen Red Orchestra: Combined Arms, eli lyhyemmin Red Orchestra Mod. Maaliskuussa 2006 mainittu peli ilmestyi ensimmäistä kertaa oikeana pelinä. Sen teki yhdysvaltalainen pelitalo Tripwire Interactive.

Kun Red Orchestra: Ostfront Ostfront 41–45 ilmestyi vuoden 2006 ensimmäisinä kuukausina, se käytti Unreal-pelimoottoria. Samaa moottoria pelisarjan modifikaatiot ja seuraavakin, Heroes of Stalingrad -niminen jatko-osa, käyttää. Red Orchestra -sarjan ensimmäiseen peliin on vuosien varrella luotu useita modeja erinäisten kehitystiimien ansiosta. Tällä hetkellä modien valmistaminen RO1:lle on päättynyt tai päättymässä, sillä esimerkiksi Mare Nostrumin ja Darkest Hour: Europe ’44–‘45:n tekijät ovat siirtyneet muihin puuhiin. Ensin mainittu modi painottuu Italian sotaseikkailuihin Afrikassa ja Keski-Idässä 2. maailmansodan aikaan. Mare Nostrum ilmestyi ensimmäistä kertaa vuoden 2008 puolella. Samoihin aikoihin ilmestyi ensimmäinen Darkest Hourin versio. DH keskittyy koluamaan edellisen maailmansodan länsirintaman ja etenkin Normandian maihinnousun aikaisia tapahtumia.

Näiden kahden modifikaation lisäksi Red Orchestralla oli kolmaskin seuralainen, nimittäin Carpathian Crosses. Se keskittyi esittelemään Romanian armeijan vaiheita 2. maailmansodassa. Carpathian Crosses -projekti lakkasi elokuussa 2009. Siitä ilmestyi vain yksi betaversio. Peli on laitettu ladattavaksi nettiin.

Vähemmän tunnettuja modeja Red Orchestralle ovat vuonna 2006 ideoitu Burning Sands: Afrikafeldzug 40–43, Defence Alliance ja Campagna Italiana: Road to Rome. Lisäksi Tripwiren nettisivujen yhteydessä toimivalla foorumilla esiteltiin kesällä 2006 omalaatuista asteekki-imperiumista kertovaa projektia, joka ei kuitenkaan saapunut missään vaiheessa yleisön ulottuville.

Ensimmäinen virallinen RO-modi on Defence Alliance. Sen kehitystiimi saattoi pelin fanikunnan ulottuville marraskuussa 2006. Lyhytkestoiseksi pyrähdykseksi jäänyt Defence Alliance kuopattiin vuonna 2007 tai 2008.

Red Orchestra 2 -pelille on jo vuoden tai kauemminkin kehitelty Iron Europe -modia. Se tulee olemaan 1. maailmansodasta kertova sotapeli ja se tulee hyödyntämään Unreal Engine 3.0:aa, jolla siis Red Orchestra 2: Heroes of Stalingradkin toimii. Iron Europe tulee olemaan pelattavissa sekä saksalaisten että brittiläisten puolelta. Se tulee sisältämään kehittäjiensä puheiden mukaan yleisimmät aseet, joita Suuressa sodassa nähtiin.

Red Orchestra: Ostfront ja sen kumppanit on suunniteltu pelattavaksi moninpelinä netin tai lähiverkon välityksellä. Näitä pelejä yhdistää lisäksi taipumus painottaa realismia ja pyrkiä lähes simulaattorimaiseen suoritukseen. Red Orchestra on tilattavissa digitaalisesti Steamistä. Kun pelaaja on hankkinut Red Orchestra 1:n, hän voi ladata ilmaiseksi kaikki RO-modit.

Artikkelit


Viralliset sivustot:
  • Red Orchestra
  • Darkest Hour
  • Heroes of Stalingrad
  • Revenge of the Turul
  • Rising Storm
  • In Country: Vietnam
  • Iron Europe